UEFA registrovala prekinuti meč Belgije i Švedske

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 16:26

UEFA registrovala prekinuti meč Belgije i Švedske

Evropska fudbalska unija neće naložiti odigravanje novog meča Belgije i Švedske, već je isti registrovala rezultatom koji je bio na snazi u trenutku prekida.

Duel dve reprezentacije odigran u Briselu prekinut je pri rezultatu 1:1 zbog terorističkog napada na ulicama glavnog grada Belgije.

U napadu, 45-godišnji muškarac je iz kalašnjikova ubio dvojicu švedskih navijača u holu jednog hotela, nedaleko od stadiona.

UEFA je u četvrtak donela odluku da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se meč ne nastavlja već da se registruje rezultatom koji je bio u momentu prekida.

"Svakom timu biće dodeljen po bod što će biti i uneto u tabele Grupe F ", rečeno je iz UEFA.

"Suspenzije i kartone iz tog meča ostaju na snazi", navodi se u saopštenju.

Napadač, koji je kasnije lociran i ubijen od strane belgijske policije, teško je ranio još jednog švedskog navijača prilikom krvavog pira.

Utakmica između Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu, igrači nisu izlazii na teren posle saznanja o strašnom zločinu, a brzo je doneta odluka o zvaničnom prekidu meča.

Belgija i Austrija su se već plasirale na Euro iz grupe F, dok je Švedska na trećem mestu bez šansi da ih sustigne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.