UEFA ponovo kaznila Borjanov klub

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 20:24

UEFA ponovo kaznila Borjanov klub

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Slovan iz Bratislave zbog nereda navijača.

Navijači Slovana su demolirali toalete i oštetili druge delove stadiona Šturma iz Graca i koristili su pirotehniku u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija 15. februara.

Zbog toga klub neće smeti da im prodaje ulaznice za narednu utakmicu koju bude igrao na gostujućem terenu u evropskim takmičenjima.

UEFA je kaznila slovački klub i sa 23.750 evra i naredila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slovanu da u narednih 30 dana kontaktira Šturm kako bi mu nadoknadio štetu.

Šturm je u prvoj utakmici pobedio 4:1, a u revanšu 1:0, pa se ukupnim rezultatom 5:1 plasirao u osminu finala Lige konferencija.

Podsetimo, tim za koji nastupa Milan Borjan je nedavno kažnjen i zbog dugovanja prema bivšem fudbaleru ovog tima Vernonu de Marku, pa u naredna tri prelazna roka neće moći da dovodi pojačanja.

Sportski direktor kluba iz Slovačke Ivan Kmotrik je prethodno izjavio da se ne radi o ozbiljnom prekršaju, te da će uskoro biti rešen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.