UEFA pokrenula postupak protiv Reala, Barselone i Juventusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 15:18

UEFA pokrenula postupak protiv Reala, Barselone i Juventusa

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas istragu protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa.

UEFA je angažovala grupu inspektora koja će se baviti istragom protiv tri velikana koja su umešana u pokretanje fudbalske Superlige.

"Etički i disciplinski inspektori UEFA pokrenuli su istragu u vezi sa mogućim kršenjem pravila organizacije od strane Real Madrida, Barselone i Juventusa, a u vezi sa takozvanim projektom Superliga", stoji u saopštenju organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa sedištem u Nionu.

Superligu je osnovalo 12 klubova, od kojih je njih devet istupilo iz tog takmičenja.

U pitanju su Mančester Junajted, Liverpul, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Milan, Inter i Atletiko Madrid.

Među disciplinskim kaznama za kršenje UEFA-inih statuta za klubove su izbacivanje iz trenutnih ili budućih takmičenja, a za zvaničnike klubova zabrana aktivnosti u fudbalu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.