UEFA kaznila Bajern delimičnim zatvaranjem stadiona

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Mar.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila Bajern delimičnim zatvaranjem stadiona

Evropska fudbalska unija (UEFA) naložila je Bajernu iz Minhena da delimično zatvori stadion na meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester Junajteda sledećeg meseca, zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.
Bajern će morati da zatvori „sektor 124” na Alijanc Areni za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona koji se igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 9. aprila, saopštila je UEFA ne precizirajući o kom tačno delu stadiona se radi i koliko sedišta taj deo podrazumeva.
UEFA je naglasila da su navijači na utakmici osmine finala protiv Arsenala ranije ovog meseca istakli homofobični transparent na kojem je predstavljena skaredna karikatura fudbalera Arsenala Mesuta Ozila.
Navijači Bajerna su istakli na toj utakmici i transparent podrške prijemu Kosova u UEFA.
Na spornom transparentu izmenjen je slogan UEFA i pisalo je: Reci NE rasizmu, reci DA Kosovu”.
Nemački klub je kažnjen i novčano sa 10.000 evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Finale Lige Šampiona,   Manchester United

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Bajern tuži navijače homofobe

Izvor: B92, 24.Mar.2014

Minhenski Bajern tužiće navijače zbog čijeg homofobičnog transparenta je UEFA odlučila da zatvori jedan deo tribina na meču sa Mančester Junajtedom...Aktuelni šampion Evrope će morati da zatvori Sektor 124' "Alijanc arene" za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona koji se igra 9. aprila,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.