UEFA dozvolila Mehelenu da igra u Ligi Evrope

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA dozvolila Mehelenu da igra u Ligi Evrope

Evropska fudbalska unija saopštila je da Mehelen može da se takmiči u Ligi Evrope, ali da će pratiti sve nove događaje oko slučaja koji se vodi u Belgiji.

Mehelen je izborio plasman u grupnu fazu Lige Evropa pošto je prošle sezone osvojio Kup Belgije, a klub je pod istragom zbog sumnji da je nameštao utakmice u završnici prvenstva sezone 2017/2018.

Belgijski sportski sud presudio je prošle nedelje da Mehelen ove sezone ne može biti kažnjen izbacivanjem u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugu ligu.

Pravila UEFA zabranjuju klubovima koji su učestvovali u nameštanju utakmica da se takmiče u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

UEFA je navela da je Mehelenu trenutno dozvoljeno da igra u Ligi Evrope "ne dovodeći u pitanje eventualno ponovno otvaranje postupka ukoliko se pojave nove informacije u vezi sa činjenicama u tom slučaju".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.