UEFA: Od 2018. godine startuje Liga nacija umesto prijateljskih mečeva

Izvor: Blic, 04.Dec.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Od 2018. godine startuje Liga nacija umesto prijateljskih mečeva

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je da će od 2018. godine startovati novo takmičenje pod imenom Liga nacija, koje će zameniti većinu prijateljskih utakmica.

Ukupno 54 reprezentacije biće svrstane u četiri divizije (A,B,C,D) na osnovu postignutih uspeha, a svaka divizija biće podeljena u četiri grupe sa po tri ili četiri ekipe.

Uspešni timovi iz nižih divizija napredovaće rang više, a pobednici grupa najjače A divizije biće učesnici završnog turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lige nacija u junu 2019. godine.

Liga nacija daće i četiri učesnika prvenstva Evrope 2020. godine, što je šansa za selekcije koje to pravo ne izbore u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat.

Utakmice novog takmičenja biće igrane od septembra do novembra 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.