U predškolskom 49 odsto dece

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U predškolskom 49 odsto dece

Beograd -- Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da je ove godine više od 49 odsto dece obuhvaćeno predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

On je dodao da je pripremnim predškolskim programom obuhvaćeno oko 99 odsto dece.

"U odnosu na 32 odsto obuhvata dece u 2003. godini, ove godine je taj procenat značajno viši i iznosi preko 49 odsto. Značajan doprinos ima i uvođenje obaveznog pripremnog predškolskog za svu decu u godini pred polazak u školu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je ministar Obradović.

Evropska unija izdvojila je 3,75 miliona evra za unapređenje rada predškolskih ustanova u Srbiji.

Predstavnica Delegacije EU u Srbiji Jolanda San Hose rekla je da je za EU najvažnije da unapredi kvalitet obrazovanja.

Ona je navela da je predškolsko obrazovanje važno jer postavlja temelj za dalje obrazovanje, ali da nažalost deca iz udaljenih mesta, kao i deca romske nacionalnosti ne pohađaju predškolsko obrazovanje.

"Želimo da se ta slika promeni", istakla je ona, navodeći da će se projektom obezbediti autobus, kombi i nekoliko objekata kako bi se predškolskim obrazovanjem obuhvatila sva deca.

Za projekat "Unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji", sredstva su izdvojena iz pretpristupnih fondova, a reč je o bespovratnoj pomoći.

U projektu ćee učestvovati Aranđelovac, Bela Palanka, Beočin, Gadžin Han, Kruševac, Leskovac, Mali Zvornik, Petrovac na Mlavi, Požarevac, Ražanj, Ruma, Šabac, Surdulica, Tutin i Užice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanje u obrazovanju

Izvor: RTV Pink, 19.Sep.2011

Obradović: Više od 49 odsto dece obuhvaćeno predškolskim . . . Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da je ove godine više od 49 odsto dece obuhvaćeno predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a pripremnim predškolskim programom oko 99 odsto. .

Nastavak na RTV Pink...

Za predškolsko obrazovanje 3,7 miliona evra

Izvor: Danas, 19.Sep.2011

Evropska unija izdvojila je 3,75 miliona evra bespovratne pomoći za realizaciju projekta „Unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji“, koji sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke. Ovo je prvi projekat iz oblasti predškolskog obrazovanja u Srbiji koji se finansira...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.