U Prištini u toku sastanak Kurtija i Lajčaka, pred njegov dolazak u Beograd

Izvor: Beta, 11.Maj.2023, 10:12

U Prištini u toku sastanak Kurtija i Lajčaka, pred njegov dolazak u Beograd

U Prištini je u toku sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.Iz EU je ranije potvrđeno da će se na sastanku razgovarati o narednim koracima u dijalogu, kojim posreduje EU.Do posete Lajčaka dolazi nedelju dana nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu.Sem sastanka sa Kurtijem, Lajčak će se sresti sa šefom pregovaračke ekipe Kosova Besnikom Bisljimijem.Za sutra, u petak, najavljen je dolazak Lajčaka u Beogradu i razgovor sa Vučićem i direktorom kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak razgovarao s Kurtijem, u ponedeljak šefovi pregovaračkih timova u Briselu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2023

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak najavio je danas u Prištini da će u ponedeljak u Briselu biti sastanak šefova kosovskog i srpskog pregovaračkog tim,a Besnika Bisljimija i Petra Petkovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.