U Nemačkoj spaljen auto šefa radne grupe EU za Grčku

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj spaljen auto šefa radne grupe EU za Grčku

Automobil šefa radne grupe Evropske unije za Grčku Horsta Rajhenbaha uništen je u podmetnutom požaru, saopštilo je danas nemačko tužilaštvo.

Kako prenosi nemačka novinska agencija DAPD, grupa koja sebe naziva "Lukanikos" preuzela je odgovornost za jučerašnji napad.

Agencija je citirala kancelariju tužioca iz Potsdama, iz koje je saopšteno da je "Lukanikos" (na grčkom: kobasičar) ime psa-lutalice koji obično prati demonstrante u centru Atine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nemački radio RBB prenosi da su, takođe, na kuću Rajhenbaha istočno od Berlina, bačene kese sa bojom.

Rajhenbah predvodi radnu grupu EU čiji zadatak je da pomogne Grčkoj u sprovođenju bolnih strukturalnih reformi, kao deo sporazuma sa međunarodnim kreditorima za spas posrnule grčke ekonomije.

Povezane vesti: Lagardova dopustila mogućnost izlaska Grčke iz evrozone "na kontrolisan način" Junker: Evrozona želi da zadrži Grčku Sutra novi sastanak kod Papuljasa o tehnokratskoj vladi Evrozona: Grčka da poštuje dogovor ili rizikuje izlazak Indeksi na berzama u velikom padu zbog Grčke
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.