U Idvoru potpisan protokol o nastavku naučno-tehnološke saradnje Srbije i SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 15:43

U Idvoru potpisan protokol o nastavku naučno-tehnološke saradnje Srbije i SAD

U Idvoru, rodnom mestu Mihajla Pupina potpisan je protokol o nastavku naučno tehnološke saradnje Srbije i SAD.

Protokol su potpisali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i ambasador SAD u Srbiji NJ.E.Entoni Godfri.

Srbija bi trebalo da bude ponosna što ima Pupuna i Teslu ali i Amerika jer je obojici velikih naučnika pomogla da uspeju rečeno je u Idvoru prilikom potpisivanja protokola o nastavku naučno tehnološke saradnje dve zemlje. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnji dan 1915 te godine u Americi je formiran Savetodavni odbor za aeronautiku u čijem osnivanju je učestvovao i Mihajlo Pupin a kasnije iz ovog odbora nastaće NASA.

"Mislim da je važno da smo uz mnogo simbolike gospodin Godfri i ja baš danas i baš ovde u Idvoru potpisali sporazum koji omogućava nastavak saradnje,naučno istraživačkih projekata naših naučnika ,razmenu iskustava…“, rekao je Ružić.

Koraci od sedam milja današnjih naučnika ne bi bili mogući bez međunarodne saradnje bilo da je reč o timovima koji rade u svemirskim stanicama ili prave vakcine protiv korona virusa naglasio je ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

"Protokol koji danas potpisujemo je između dve vlade ali je okvir za mnogo širu saradnju .Omogućava naučnu i tehničku saradnju između naučnika i stručnjaka u mnogim sektorima od medicine do arheologije,nauke o klimi i šire“, rekao je Godfri.

Potpisnici protokola o naučno tehnološkoj saradnji posetili su rodnu kuću Mihajla Pupina i njegovu zadužbinu gde je u toku izložba posvećena velikom naučniku.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Godfri: Želimo da pomognemo Srbiji da ostvari svoj cilj

Izvor: Blic, 03.Mar.2021

Saradnja izmedju SAD i Srbije je veoma dobra, ali nisam zadovoljan, jer smatram da može da bude još bolja, izjavio je danas ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i istakao da SAD žele da pomognu Srbiji da ostvari svoj cilj - "unapređenje saradnje u regionu sa svojim susedima i približavanje Evropskoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.