„U Evropi je ove godine neizbežna duboka recesija“

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2020, 10:50

„U Evropi je ove godine neizbežna duboka recesija“

Evropsku uniju ove godine očekuje duboka recesija zbog mera koje je preduzela u borbi protiv virusa korona, smatra vicepremijer Evropske komisije Valdis Dombrovskis.
„U Evropi je ove godine neizbežna duboka recesija“, rekao je on, ali nije precizirao o kojim ciframa je reč. Prema mesečnom izveštaju Bundesbanke, privreda Nemačke se već nalazi u ozbiljnoj recesiji. „Brz i snažan oporavak ekonomije je malo verovatan scenario“, navodi se u saopštenju Centralne banke Nemačke. Kako se navodi, razlog za to su restriktivne mere koje su uvedene zbog virusa korona, a koje mogu ostati na snazi sve dok se ne pronađe vakcina protiv Kovida-19. Bundesbanka ukazuje da će se situacija nastala usled virusa korone odraziti i na prvom kvartalu, dok će u drugom situacija biti mnogo gora.  
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.