U Bugarskoj otvorena birališta

Izvor: Blic, 30.Okt.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bugarskoj otvorena birališta

U Bugarskoj su jutros u šest sati otvorena birališta za drugi krug predsedničkih izbora u kome učestvuju kandidat vladajuće partije GERB Rosen Plevnelijev i Ivajlo Kalfin iz opozicione Socijalističke partije.

Favorit je kandidat partije desnog centra, Plevnelijev, koji je 23. oktobra u prvom krugu izbora dobio 40,11 odsto glasova, 11,5 odsto više od svog rivala Ivajla Kalfina.

Nezavisna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandidatkinja i bivša komesarka EU Meglena Kuneva, koja je u prvom krugu izbora dobila 14 odsto glasova, nije dala podršku nijednom od kandidata koji su ušli u drugi krug.

Aktuelni predsednik Bugarske Georgij Prvanov nije imao pravo da se kandiduje na izborima, pošto mu je ovo drugi petogodisnji mandat. Prvanov je za predsednika izabran kao predstavnik levice.

Prvi krug izbora za predsednika u Bugarskloj je održan istovremeno kada i izbori za lokalne vlasti. Na lokalnim izborima, partija GERB je zadržala vlast u Sofiji,

Burgasu, Gabrocu i Dobriču, a za gradonačelnika glavnog grada Bugarske ponovo je izabrana kandidatkinja vladajuće partije Jordanka Fandakova.

Birališta u Bugarskoj se zatvaraju večeras u 19 časova, a prvi zvanični rezultati bi trebalo da budu saopšteni do ponoći.

Povezane vesti: Anketa: Plevnelijev vodi na predsedničkim izborima u Bugarskoj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska: Podneto 84 prijava zbog kupovine glasova (VIDEO)

Izvor: S media, 30.Okt.2011

Drugi krug predsedničkih izbora u Bugarskoj otpočeo je jutros u šest sati. Za narušavanje izbonog zakonodavstva od početka izbornog procesa podnete su 84 prijave. ..Bugarsko tužilaštvo podnelo je danas, tokom drugog kruga glasanja za izbor predsednika i 172 gradonačlenika, tri prijave za kupoprodaju...

Nastavak na S media...

Rosen Plevneliev novi predsednik?

Izvor: RTS, 30.Okt.2011

Kandidat bugarske vladajuće partije Građani za evropski razvoj Bugarske Rosen Plevneliev osvojio 57,7 odsto, a kandidat Bugarske socijalističke partije Ivajlo Kalfin 42,3 odsto glasova, pokazuju podaci agencije "Afis"...Sociološke agencije koje su pratile današnji drugi krug predsedničkih izbora...

Nastavak na RTS...

Rosen Plevnelijev novi predsednik Bugarske?

Izvor: Blic, 30.Okt.2011

Kandidat bugarske vladajuće partije Gradjani za evropski razvo jBugarske (GERB) Rosen Plevnelijev novi je predsednik Bugarske, tvrde sociološke agencije koje su pratile današnji drugi krug predsedničkih izbora...Plevnelijev je, prema podacima agencije "Afis", osvojio 57,7 odsto, a kandidat Bugarske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.