Otvorena birališta u Bugarskoj

Izvor: NaDlanu.com, 30.Okt.2011, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena birališta u Bugarskoj

SOFIJA, 30. oktobra 2011. (Beta-AFP) - U Bugarskoj su u nedelju ujutro u 6 sati otvorena birališta za drugi krug predsedničkih izbora u kome učestvuju kandidat vladajuće partije GERB Rosen Plevnelijev i Ivajlo Kalfin iz opozicione Socijalističke partije.

SOFIJA, 30. oktobra 2011. (Beta-AFP) - U Bugarskoj su u nedelju ujutro u 6 sati otvorena birališta za drugi krug predsedničkih izbora u kome učestvuju kandidat vladajuće partije GERB Rosen Plevnelijev i Ivajlo Kalfin iz opozicione Socijalističke partije.Favorit je kandidat partije desnog centra, Plevnelijev, koji je 23. oktobra u prvom krugu izbora dobio 40,11 odsto glasova, 11,5 odsto više od svog rivala Ivajla Kalfina.Nezavisna kandidatkinja i bivša komesarka EU Meglena Kuneva, koja je u prvom krugu izbora dobila 14 odsto glasova, nije dala podršku nijednom od kandidata koji su ušli u drugi krug.Aktuelni predsednik Bugarske Georgij Prvanov nije imao pravo da se kandiduje na izborima, pošto mu je ovo drugi petogodisnji mandat. Prvanov je za predsednika izabran kao predstavnik levice.Prvi krug izbora za predsednika u Bugarskloj je održan istovremeno kada i izbori za lokalne vlasti.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.