Tusk: Lideri EU ponudiće Londonu sporazum o tranziciji

Izvor: BKTV News, 22.Mar.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Lideri EU ponudiće Londonu sporazum o tranziciji

Lideri Evropske unije ponudiće sutra Velikoj Britaniji sporazum o tranziciji posle Bregzita, najavio je domaćin samita EU Donald Tusk.

On je napomenuo da dogovor neće biti finalizovan ako London ne ispuni svoje obaveze kada je reč o irskoj granici i Gibraltaru.

Tusk je novinarima rekao da ima "dobre vesti" za britansku premijerku Terezu Mej i da će joj biti ponuđen period statusa kvo od >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 21 mesec kako bi se pomoglo poslovnim krugovima da se prilagode zvaničnom povlačenju Britanije iz EU, a što bi trebalo da se desi u martu 2019. godine.

"Preporučio sam liderima 27 članica EU da pozdravimo, u načelu, sporazum o tranziciji", rekao je Tusk, prenosi Rojters.

On je dodao da je važno, ne samo za građane već i za poslovanje, da se kupi vreme kako bi svi bili spremni za prave posledice Bregzita.

Osim privremenog dogovora, preostalih 27 članica EU će se takođe dogovoriti o zajedničkoj pregovaračkoj poziciji za dalje pregovore sa Londonom koji bi trebalo da počnu u aprilu.

Tramp: Pokušali su i Obama i Hilari da se sporazumeju sa Putinom, ali nemaju oni tu hemiju sa njim kao ja!
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.