Treslo se u Briselu od Orbanovog govora: Gde su pare?! VIDEO

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 23:06

Treslo se u Briselu od Orbanovog govora: Gde su pare?! VIDEO

Viktor Orban učestvovao je u Briselu na sastanku premijera i onde snimio značajni govor. Optužuje EU zbog trošenja novca i dovođenje Unije na rub bankrota.

On je optužio EU zbog trošenja novca i dovođenje Unije na rub bankrota.

Govor mađarskog premijera Viktora Orbana neće se svideti njegovim kolegama s kojima učestvuje na samitu u Briselu.

Jasno je istakao poziciju Mađarske koja želi znati ko je doveo Evropsku Uniju na rub bankrota. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Evo me u Briselu gde uskoro počinje samit premijera. Svi se ovde u Briselu pitaju samo jedno pitanje. Gde je novac? Obzirom da je Evropska komisija predstavila amandmane oko budžeta, tražeći od država članica da plate još nekoliko stotina milijardi evra, postavlja se pitanje: Kako je do ove situacije uopšte došlo? Kako se Evropska unija uopčte dovela do ruba bankrota", pitao se mađarski premijer.

Orban je nezadovoljan i činjenicom da se od zemalja članica traže sredstva za migrante, a ne protiv njih.

"Od nas žele više novca za migracije, ali ne za jačanje granica, već za dovođenje migranata. Nisu zaboravili ni na sebe. Traže milijarde evra da pokriju povećanje plata birokratima u Briselu", dodao je Orban. Kako bi bio siguran da je poslao jasnu poruku, objavio je još jedan gif. Na njemu se vidi Džon Travolta u slavnom filmu "Petparačke priče". "Sam dve godine nakon sedmogodišnjeg budžetnog plana, EU ostaje bez novca. Gde je novac", zapitao se opet Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.