Izvor: Radio 021, 24.Feb.2019, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej ponovo odložila glasanje o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej ponovo je odložila glasanje o Bregzitu, najavivši danas da će se poslanici izjasniti o planu izlaska iz Evropske unije 12. marta, javio je BBC.

Tereza Mej je novinarima u avionu na putu za Egipat rekla da smisleno glasanje ne može da bude organizovano sledeće nedelje kao što je planirano, jer njeni saradnici moraju da idu u Belgiju na još razgovora sa zvaničnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << EU, ali je izrazila uverenje da će njena zemlja moći da izađe iz Unije do kraja marta.

Ona je navela da se pregovori sada vode oko granice sa Irskom da bi se sprečilo stvaranje takozvane tvrde granice. Mej će se sastati sa najvišim zvaničnicima Unije tokom samita EU-Arapska liga u Egiptu. Lider Laburista Džeremi Korbin je reagovao na njenu izjavu optužbom da premijerka nesmotreno samo troši vreme i tera poslanike da biraju između njenog sporazuma i Bregzita bez sporazuma.

On je na svom tviter nalogu pozvao sve poslanike da se usprotive njenoj nameri. Britanski poslanici će podnositi amandmane na predlog sporazuma sa EU sredinom nedelje i o njima će se glasati pre konačnog glasanja o sporazuma za Bregzit.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.