Teretnjacima sa RUS i BLR tablicama zabranjen ulazak u EU

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2022, 15:52

Teretnjacima sa RUS i BLR tablicama zabranjen ulazak u EU

MOSKVA – Zemlje Evropske unije, koje se graniče sa Rusijom i Bjelorusijom, zbog sankcija zabranile su od petka ulazak teretnim vozilima, registrovanim u te dvije zemlje, koja prevoze određenu robu, saopštila je danas ruska carinska služba. FOTO: Pixabay Vozila koja se koriste za međunarodni transport sa ruskim i bjeloruskim registarskim tablicama neće moći da prevoze robu na teritoriji EU, saopštila je ruska carinska služba, prenosi Rojters. Prema dostupnim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ograničenja se još ne odnose na drumski teretni transport koji isporucuje farmaceutske, medicinske, prehrambene i poljoprivredne proizvode, uključujući pšenicu, energente, obojene metale i đubrivo, saopštila je carinska služba. Tranzit iz Rusije do ruske enklave Kalinjingrada i dalje je otvoren za vozila registrovana u Rusiji. EU je u petak formalno usvojila nove sankcije Rusiji, uključujući zabranu uvoza uglja, drveta, hemikalija i drugih proizvoda, takođe, sprečavajući mnoga ruska plovila i kamione da uđu u evropski blok. Tanjug Чланак Teretnjacima sa RUS i BLR tablicama zabranjen ulazak u EU се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz zabrane ulaska u EU izuzeti ruski kamioni koji prevoze naftu, pšenicu, đubrivo…

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2022

Zemlje Evropske unije, koje se graniče sa Rusijom i Belorusijom, zbog sankcija zabranile su od petka ulazak teretnim vozilima, registrovanim u te dve zemlje, koja prevoze određenu robu, saopštila je danas ruska carinska služba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.