Tanin: Unmik ostaje posvećen poboljšanju života ljudi

Izvor: RTS, 12.Apr.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanin: Unmik ostaje posvećen poboljšanju života ljudi

Iako je Unmik sada manji nego što je nekad bio, ostajem posvećen nastojanjima da se resursi UN i dalje primenjuju u oblastima gde mogu ostvariti najveći pozitivan uticaj na živote ljudi, rekao je u Prištini specijalni predstavnik Generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin.
"Blisko sarađujemo sa Evropskom unijom, KFOR-om, OEBS-om i drugim prisutnim međunarodnim akterima kako bi podržali vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u postizanju njihovih institucionalnih ciljeva", rekao je Tanin u razgovoru sa članovima Komisije za spoljne poslove kosovske skupštine, saopštio je Unmik.
Kako se navodi, tom prilikom su razmenjena mišljenja o širokom spektru pitanja od značaja za Kosovo.
"Sastanak je omogućio jedinstvenu priliku da se pojasne trenutne aktivnosti Unmika, u skladu sa njegovim mandatom poverenim od strane SB UN, a pokazao se korisnim i za otklanjanje uobičajenog pogrešnog poimanja njegovog daljeg rada", navedeno je u saopštenju.
Tanin je posle sastanka izrazio zadovoljstvo što je do njega došlo blagovremeno i ocenio da je on doprineo jačanju "međusobnog razumevanja i našem radu ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.