Tadiću dodeljena nagrada Saveta Evrope

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću dodeljena nagrada Saveta Evrope

Strazbur - Savet Evrope dodelio je predsedniku Srbije Boristu Tadiću godišnju nagradu Sever-Jug u znak priznanja za njegov doprinos pomirenju na Balkanu i integraciji Srbije u EU.

"Nagrada za Sever pripala je Borisu Tadiću, predsedniku Srbije, u znak priznanja njegovom poltičkom zalaganju za pomirenje na Balkanu i integraciju njegove zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u proces izgradnje Evrope", saopštio je SE.

U saopštenju se, takodje, naglašava da je Tadićev doprinos u podršci medjunarodnoj pravdi bio je odlučujući faktor u hapšenju u izručenju poslednje dvojice haških optuženika, Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Pored predsednika Srbije, ovogodišnja dobitnica je Sojhajr Belhasen, predsednica Medjunarodne federacije za ljudska prava iz Tunisa.

Belhasen, kako se navodi, nagradu dobija kao priznanje za dugogodišnju posvećenost borbi za ljudska prava u svetu i prava žena u zemljama u razvoju.

"Njen put je i primer i simbol značajne uloge koju žene igraju u istorijskim promenama u arapskom svetu 2011. godine," saopštio je SE.

Ova nagrada se od 1995. godine dodeljuje dvema ličnostima za unapredjenju ljudskih prava, razvoj interkulturnog dijaloga i jačanje solidarnosti severa i juga.

Tadiću i Belhasenovoj će nagradu uručiti predsednik Portugalije u Lisabonu na proleće 2012. godine u prisustvu generalnog sekretara SE i drugih zvaničnika, navedeno je u saopštenju SE.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadiću dodeljena nagrada Saveta Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2011

STRAZBUR -..Savet Evrope dodelio je predsedniku Srbije Borisu Tadiću godišnju nagradu Sever-Jug, u znak priznanja za njegov doprinos pomirenju na Balkanu i integraciji Srbije u EU..."Nagrada je pripala Borisu Tadiću, predsedniku Srbije, u znak priznanja za njegovo političko zalaganje za pomirenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić dobitnik nagrade Saveta Evrope

Izvor: S media, 02.Nov.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić dobitnik je nagrade "Sever Jug" koju mu dodeljuje Savet Evrope kao priznanje za njegov doprinos pomirenju i integraciji Srbije u EU. Nagrada će biti dodeljena na proleće u Portugaliji. ..Savet Evrope dodelio je predsedniku Srbije Borisu Tadiću godišnju nagradu Sever-Jug...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.