Tadić: Ne smemo stati na putu ka EU

Izvor: B92, 03.Sep.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ne smemo stati na putu ka EU

Beograd -- Lider DS-a Boris Tadić izjavio da Srbija ne sme da zaustavi proces evropskih integracija, jer su one uslov za pronalaženje praktičnog rešenja za problem Kosova.

Na sednici Glavnog odbora DS-a Tadić je rekao da nema pravog i dobrog rešenja za Kosovo, ali da će Srbija nastaviti da rešava konflikte u interesu svih.

"Ako bi Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izašla iz procesa evropskih integracija, platila bi najveću moguću cenu", rekao je Tadić.

Predsednik Demokratske stranke je naveo da bi svako drugo političko opredeljenje smanjilo mogućnost razvoja zemlje, a samim tim i mogućnosti otvaranja novih radnih mesta.

Tadić je rekao da je Srbija započela rešavanje problema kroz dijalog, kao evropski princip i vrednost.

(Tanjug)

Prema njegovim rečima, EU je danas bremenita konfliktima i pitanje je koje su to crvene linije koje Srbija neće preći u tom procesu.

Tadić je rekao da je proces evropskih integracija danas drugačiji nego pre nekoliko godina, da su standardi pojačani i da su teške okolnosti u kojima će Srbija tragati za rešenjima

Predsednik Srbije je kazao da je uveren da će Srbija pronaći praktična rešenja i za Kosovo i za EU i za nastavak izgradnje infrastrukture i za nova radna mesta.

"DS treba da pobedi na izborima"

Tadić je rekao da DS treba da pobedi na izborima u proleće sledeće godine zbog evropskih integracija i odbrane legitimnih interesa zemlje.

"Na izborima treba da pobedimo da bismo nastavili evropske integracije i put odbrane naših legitimnih interesa. Mi prosto ne smemo da dopustimo da se ovaj politički proces zaustavi", rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora DS u Beogradu.

On je dodao da je duboko uveren da DS ima najveći potencijal da nastavi taj proces, uprkos slabostima i greškama koje se čine.

Tadić je istakao da ne zna ni jednu drugu političku stranku koja je učestvovala u vlasti prethodnih decenija, a koja je poput DS uspela da izgradi "toliko veliki broj mostova, kompleksnih građevinskih poduhvata, da obezbedi toliko investicija u energetiku, poljoprivredu, nauku, obrazovanje...".

"Kad uporedimo ono što smo mi uradili u odnosu na ono što su drugi uradili, mislim da su argumenti na našoj strani", rekao je Tadić.

Lider demokrata je poručio članovima njegove stranke da zbog toga ne treba da budu zadovoljni, već da rade još više i da ubrzaju započete procese kako bi na izborima dobili poverenje građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne sme stati proces evropskih integracija

Izvor: Beta, 03.Sep.2011

BEOGRAD, 3. septembra 2011. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u subotu da Srbija ne sme da zaustavi proces evropskih integracija, jer su one uslov za pronalaženje praktičnog rešenja za problem Kosova i Metohije...Na sednici Glavnog odbora DS Tadić je rekao da...

Nastavak na Beta...

"Nećemo ukinuti vlast na severu"

Izvor: B92, 03.Sep.2011

Beograd -- Boris Tadić kaže da Beograd neće ukinuti institucije na severu Kosova, kao i da je kriminal na tom području mnogo manji nego u delu Kosova pod vlašću Prištine..."To sam jasno rekao i Angeli Merkel, to nisu paralelne institucije, nego jedine institucije na severu Kosova koje omogućavaju...

Nastavak na B92...

Tadić: Srbija neće moći da unese konflikt u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2011

BEOGRAD -..Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da Srbija ne treba da podstiče iluziju kod građana da će moći da unese konflikt u Evropsku uniju, a da je u rešavanju tog problema jedini način dijalog..."Nema nikakve dileme da Srbija ne treba da podstiče iluziju kod svojih građana da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

TADIĆ: SRBIJA SE NEĆE ODREĆI KIM ZARAD ULASKA U EU

Izvor: Kurir, 03.Sep.2011

BEOGRAD - Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je evropskim sagovornicima poručio da Srbija nije spremna da se odrekne vitalnih interesa na Kosovu i Metohiji zarad ulaska u EU...Tadić je na sednici Glavnog odbora DS rekao da Srbija ne sme da zaustavi proces evrointegracija,...

Nastavak na Kurir...

Vučić: Tadić vređa zdrav razum

Izvor: B92, 03.Sep.2011

Beograd -- Zamenik lidera Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kaže da poruke koje šalje predsednik Srbije Boris Tadić vređaju inteligenciju i zdrav razum građana..."Nešto što se zove Carina Kosova, nije statusno neutralno", kaže Vučić...Prema njegovim rečima, naprednjacima je pri nedavnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.