Tači spreman za razgovor sa Tadićem

Izvor: RTS, 20.Dec.2010, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači spreman za razgovor sa Tadićem

Hašim Tači izjavio da je spreman da se sastane sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Tači naveo da su optužbe protiv njega uperene i protiv "međunarodnih prijatelja Kosova".

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da je spreman da se sastane sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u okviru dijaloga Beograda i Prištine, pod pokroviteljstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije.

"U interesu je obeju zemalja da dođe do susreta koji će doprineti izgradnji novih odnosa Kosova i Srbije", rekao je Tači za dnevnik Ekspres.

"Tadić je legitimni predstavnik Srbije, ja sam čovek koji je dobio najviše glasova na Kosovu", naveo je kosovski premijer, čija je Demokratska partija Kosova na parlamentarnim izborima na Kosovu 12. decembra osvojila najviše glasova.

"Takav bi susret bio zdrav za našu evropsku budućnost", rekao je Tači.

Komentarišući izveštaj Dika Martija, u kojem je Tači označen kao šef kriminalne grupe koja se bavila trgovinom ljudskim organima, premijer Kosova je rekao da je Marti deo "kluba protiv nezavisnosti Kosova" i da je izveštaj imao za cilj da "napadne državu Kosovo".

Upitan da li u međunarodnim krugovima postoji plan za njegovo eliminisanje iz politike, Tači je rekao da ima odličnu saradnju sa međunarodnom zajednicom i da su optužbe protiv njega "uperene protiv SAD i drugih međunarodnih prijatelja (Kosova)".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.