Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Bečki samit najvažniji za Balkan ove godine

Generalni sekretar Regionalnog vijeća za saradnju (RCC) Goran Svilanović ocijenio je Regionalnu konferenciju u Beču kao ovogodišnji najvažniji sastanak koji se odnosi na zapadni Balkan i na Bosnu i Hercegovinu.

"U prethodnih godinu dana, u nekoliko navrata su se sastajali ministri saobraćaja, ministri spoljnih poslova, a konačan dogovor postigli su premijeri. Koliko je meni poznato, na osnovu dogovora o prioritetnim saobraćajnim koridorima, 10 projekata će dobiti direktnu finansijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << podršku od Evropske unije", kazao je Svilanović Feni.

Po njegovim procjenama, u ovom trenutku se očekuje da na samitu u Beču EU omogući 600 miliona eura za te projekte, a radi se o direktnim sredstvima pomoći, tako da će neki od projekata biti započeti možda već prije kraja godine.

Navedena sredstva, kaže, odnose se i na projekte koje je BiH predložila, a radi se o željezničkoj i putnoj infrastrukturi.

Istakao je da će samitu u Beču prisustvovati i predstavnici Evropske investicione banke (EIB), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetske banke, s kojima će biti razgovora o sredstvima koja oni mogu da osiguiraju, ali tu se radi o kreditima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Svilanović: Samit u Beču najvažniji za Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2015

Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović smatra da je konferencija, koja će biti održana 27. avgusta u Beču, ovogodišnji najvažniji sastanak koji se odnosi na Zapadni Blakan...Svilanović podseća da su se tokom prethodnih godinu dana u nekoliko navrata sastajali ministri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.