Švendiman glavni tužilac za zločine OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švendiman glavni tužilac za zločine OVK

Američki pravnik Dejvid Švendiman (David Schwendiman) imenovan je za glavnog tužioca specijalnog suda za zločine OVK na Kosovu, saopštio je danas njegov portparol Žoao Suza (Joao Sousa).

U pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta, Souza precizira da je Švendiman za glavnog tužioca postavljen 1. septembra, u skladu sa kosovskim zakonom.

Švendiman je do sada bio glavni tužilac u Specijalnoj istražnoj radnoj grupi EU (SITF) koja je sprovodila istrage o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zločinima na Kosovu.

Specijalni sud, čije je formiranje Skupština Kosova odobrila u avgustu prošle godine, radiće u Hagu, a njegova veća činiće međunarodne sudije.

Švendiman je izjavio da da njegovo postavljanje predstavlja korak dalje na putu da institucije koje su uspostavljene kosovskim zakonima prorade po najvišim međunarodnim standardima.

"Specijalni tužilac i Tužilaštvo će nastaviti da sprovode istrage koje je radna grupa započela. Nastavićemo i da se pripremamo za sledeću fazu našeg rada", naveo je Švendiman.

On je najavio i posetu regionu, rečima da "s nestrpljenjem očekuje da se sretne sa ljudima i medijima u regionu, kada bude primereno u predstojećim nedeljama i mesecima".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejvid Švendiman glavni tužilac specijalnog suda za OVK

Izvor: N1 televizija, 05.Sep.2016

Američki pravnik Dejvid Švendiman imenovan je za glavnog tužioca specijalnog suda za zločine OVK na Kosovu, saopštio je njegov portparol Žoao Suza...U pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta, Souza precizira da je Švendiman za glavnog tužioca postavljen 1. septembra, u skladu sa kosovskim zakonom...Švendiman...

Nastavak na N1 televizija...

Ko je Dejvid Švendiman, glavni tužilac Suda za OVK?

Izvor: B92, 05.Sep.2016

Hag -- Amerikanac Dejvid Švendiman postavljen je za glavnog tužioca specijalnog suda u Hagu za istraživanje ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu...Sud će istraživati zločine koje su nad Srbima počinili pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) tokom i nakon sukoba, prenosi...

Nastavak na B92...

Švendiman imenovan za glavnog tužioca suda za OVK

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2016

PRIŠTINA - Američki pravnik Dejvid Švendiman imenovan je za glavnog tužioca specijalnog suda za zločine OVK na Kosovu, saopštio je njegov portparol Žoao Souza...Souza je u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta precizirao da je Švendiman za glavnog tužioca postavljen 1. septembra, u skladu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.