Švedska otkrila četvrto curenje gasa na Severnom toku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2022, 07:43

Švedska otkrila četvrto curenje gasa na Severnom toku

Švedska je ranije ove nedelje otkrila četvrto curenje gasa na oštećenim gasovodima Severni tok, saopštila je obalska straža, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.

"Dva od ova četiri curenja su u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Švedske", rekla je portparol obalske straže za novine Svenska Dagbladet.

Druga dva oštećenja su u danskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni.

Curenja gasa iz sistema cevovoda Severni tok u švedskim i danskim vodama Baltičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mora otkrivena su u ponedeljak, a Evropska unija i NATO su izrazili uverenje da je incident rezultat sabotaže.

EU je takođe obećala "snažan" odgovor na svako namerno prekidanje njene energetske infrastrukture, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska otkrila ČETVRTO CURENJE GASA na Severnom toku

Izvor: Blic, 29.Sep.2022

Švedska je ranije ove nedelje otkrila četvrto curenje gasa na oštećenim gasovodima Severni tok, saopštila je obalska straža, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.

Nastavak na Blic...

Otkriveno četvrto curenje na plinovodima Sjeverni tok

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2022

Švedska obalska straža otkrila je četvrto curenje plina iz plinovoda Sjeverni tok u Baltičkom moru ranije ove sedmice, rekao je zvaničnik obalske straže 29. septembra. Tri curenja, dva u danskoj i jedno u švedskoj zoni, otkrivena su ranije ove sedmice u dva velika ruska podvodna cjevovoda dizajnirana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Švedska otkrila četvrto curenje gasa na Sjevernom toku

Izvor: Capital.ba, 29.Sep.2022

STOKHOLM – Švedska je ranije ove nedjelje otkrila četvrto curenje gasa na oštećenim gasovodima Sjeverni tok, saopštila je obalska straža, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije. FOTO: Pixabay „ “, rekla je portparol obalske straže za novine Svenska Dagbladet. Druga dva oštećenja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.