Svaki drugi stanovnik EU kupuje onlajn

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki drugi stanovnik EU kupuje onlajn

U Evropskoj uniji je ove godine 53 odsto stanovništva, životnog doba od 16 do 74 godine, naručivalo robu ili usluge za privatne potrebe preko interneta.

Kako je naveo Evropski zavod za statistiku, Evrostat, 2007. godine 30 odsto stanovništva naručivalo je robu preko interneta. To znači da je EU ove godine premašila cilj iz svoje Digitalne agende za Evropu kojom je bilo predviđeno da elektronska trgovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << do 2015. godine dostigne 50 odsto.

Među korisnicima interneta koji ove godine nisu kupovali onlajn, 75 odsto navodi da više vole klasičnu kupovinu, a 27 odsto da su zabrinuti u pogledu bezbednosti plaćanja preko interneta, kao i u pogledu privatnosti.

Većina "e-kupaca" zadovoljna je svojom onlajn kupovinom: 70 odsto njih kaže da nisu imali nikakvih problema pri poručivanju proizvoda.

Najpopularniji proizvodi koji su kupovani preko interneta su odeća i sportski artikli, koje je naručivalo više od 60 odsto kupaca, zatim smeštaj na putovanjima (52 odsto) i kućni aparati i igračke (41 odsto).

Najveći procenat "e-kupaca" ima Britanija - 81 odsto ukupnog stanovništva, a sledi Danska sa 79 odsto, Luksemburg 78 odsto, Nemačka 73 odsto i Holandija, Finska i Švedska sa po 71 odsto.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.