Švajcarska ne namerava da ulazi u EU

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska ne namerava da ulazi u EU

Gornji dom Parlamenta Švajcarske glasao je za povlačenje zahteva za pristupanje Evropskoj uniji, koji je podneo još 1992. godine, saopštio je „Noje curher cajtung“.

Većina poslanika Saveta kantona Švajcarske podržala je povlačenje aplikacije, piše „Noje curher cajtung“.

Protiv članstva zemlje u EU glasalo je 27 poslanika, a za ostanak zahteva glasalo je 13 parlamentaraca. Na taj način je Gornji dom potvrdio odluku koju je ranije doneo Nacionalni savet Švajcarske.

List navodi da odluka ima simboličan karakter, jer aplikacija nije na snazi nakon referenduma na kojem su građani glasali protiv pristupanja Švajcarske evrozoni.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

PREDOMISLILI SE: Švajcarska ne želi da pristupi EU

Izvor: Kurir, 16.Jun.2016

...Većina poslanika Saveta kantona Švajcarske podržala je povlačenje aplikacije, piše „Noje curher cajtung“ Protiv članstva zemlje u EU glasalo je 27 poslanika, a za ostanak zahteva glasalo je 13 parlamentaraca..Switzerland formally withdraws application to join EU Great timing https://tco/F4VgrFeIFV..Na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.