Šutanovac: Neshvatljivo da DS ne razgovara sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Neshvatljivo da DS ne razgovara sa EU

Teško je shvatiti da posle 30 godina postojanja Demokratska stranka ne želi da razgovara sa predstavnicima EU, izjavio je bivši lider te partije Dragan Šutanovac povodom odluke DS da ne ode na razgovore vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta.

"Činjenica da DS prilikom donošenja odluka ima demokratske procedure očigledno smeta ekstremima u delu 'pravoverne' opozicije, koji ovih dana napadaju sve koji imaju drugačije mišljenje. DS je jedina članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SzS koja ima odbornike i poslanike širom Srbije i jedina sa iskustvom u rušenju loše vlasti", kaže Šutanovac za "Kurir".

On dodaje da je saveznik u uspostavljanju modernog, demokratskog društva u Srbiji uvek dolazio upravo iz EU i da zato teško shvata da posle 30 godina postojanja, DS ne želi da razgovara sa predstavnicima EU.

"Proglašen bojkot ni na koji način ne sme da utiče na nastavak borbe za fer izborne uslove, a partner u tom poslu nam je upravo EU, ili možda neki priželjkuju da nam partner bude Evro-azijska unija", dodaje Šutanovac.

On navodi da bi, bez obzira na proglašeni bojkot izbora dela opozicije, građani morali da dobiju informaciju za šta se opozicija zalaže.

"Da li za evropske ili evro-azijske integracije, za rešenje problema Kosova ili za status kvo, kakav odnos ima prema susedima, prema LGBT, hoće li se nacionalizovati i NIS, ili samo PKB, hoće li se i Srpkinje porađati u Prištini ili samo Albanke u Beogradu...", dodaje bivši lider DS.

Na pitanje šta spaja DS, Dveri i SZS i nije li to prevelik kompromis, Šutanovac kaže da Dverima nije mesto u savezu stranaka koje se zalažu za Srbiju u EU, i da taj kompromis nikome ne ide u korist, što, kako dodaje, paradoksalno svako ko podržava Dveri odlično zna.

"Teško je zamisliti budućnost sa ljudima za koje je Đinđić bio strani plaćenik, Tadić izdajnik, a Đilas lopov, s ljudima koji poštuju ženska prava, ali se protive pravu žena na abortus, s ljudima koji vide Srbiju kao guberniju, a Srbe dele u odnosu na to ko je bio, a ko nije na Hilandaru", kaže Šutanovac.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.