Sumiranje utisaka nakon sastanka u Briselu: Oglasio se Lajčak!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 17:36

Sumiranje utisaka nakon sastanka u Briselu: Oglasio se Lajčak!

Specijalini predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, ocenio je da razgovori Beograda i Prištine na ekspertskom nivou nisu bili jednostavni, ali da predstavljaju korak napred ka normalizaciji odnosa.

Lajčak je sinoć, na svom Fejsbuk nalogu, posle razgovora napisao da su trajali nekoliko sati i da ni u kom slučaju nisu bili jednostavni.

"Ali (razgovori) su stvorili konstruktivan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijalog i doveli nas korak bliže konačnom cilju dijaloga Beograda i Prištine, a to je normalizacija odnosa Srbije i Kosova", napisao je Lajčak na Fejsbuku posle razgovora u Briselu.

Delegaciju Beograda na razgovorima na ekspertskom nivou predvodio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a Prištine Skender Hiseni.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je sinoć da su razgovori u Briselu bili teški i neprijatlni jer su predstavnici Beograda, kako je naveo, morali da se suoče sa tvrdnjama da nema problema interno-raseljenih i izbeglih lica i sa negiranjem navoda da na KiM postoji 18.000 uzurpiranih kuća i stanova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.