Šulc predložio Sjedinjene Evropske Države: Veliki broj Nemaca i Francuza PODRŽAVA ovu ideju

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc predložio Sjedinjene Evropske Države: Veliki broj Nemaca i Francuza PODRŽAVA ovu ideju

On je predložio ranije ovog meseca da se izradi nacrt ustavnog sporazuma kako bi se Evropska unija pretvorila u "Sjedinjene Evropske Države" do 2025. godine

Gotovo trećina Nemaca podržava plan lidera nemačke Socijaldemokratske partije (SPD) Martina Šulca o "Sjedinjenim Evropskim Državama", a njegovom predlogu naklonjen je i sličan procenat Francuza, dok podrška toj ideji znatno varira širom kontinenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazuju danas objavljeni rezultati ankete.

Pročitajte i:

Šulc, inače bivši predsednik Evropskog parlamenta, predložio je ranije ovog meseca da se izradi nacrt ustavnog sporazuma kako bi se Evropska unija pretvorila u "Sjedinjene Evropske Države" do 2025. godine.

Prema istraživanju javnog mnenja koje je uoči katoličkog Božića sprovela britanska onlajn kompanija JuGov (YouGov), 30 odsto nemačkih ispitanika reklo je da podržava ideju o "Sjedinjenim Evropskim Državama" što Nemačku čini zemljom koja pruža najveću podršku Šulcovom planu među sedam evropskih zemalja, prenosi portal Politiko.

Francuski ispitanici, takođe, u prilično visokom procentu podržavaju Šulcov predlog - 28 odsto njih izjasnilo se za.

S druge strane, Britanija, koja će EU napustiti u martu 2019, najmanje podržava tu ideju, sa samo 10 odsto britanskih ispitanika koji kažu da se slažu sa Šulcovim planom.

Skandinavski učesnici ankete - iz Danske, Švedske, Finske i Norveške - neznatno su veći entuzijasti, pri čemu je od 12 do 13 odsto njih naklonjeno Šulcovom predlogu.

Kada je Šulc objavio svoj plan o "Sjedinjenim Evropskim Državama" na partijskoj konvenciji SPD, rekao je da će, čim bude izrađen, nacrt ustavnog sporazuma biti "predstavljen državama članicama, a oni koji su protiv - jednostavno će napustiti EU".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.