Sukobi makedonske policije i migranata

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi makedonske policije i migranata

Rano jutros došlo je do sukoba između makedonske policije i izbeglica koji pokušavaju da stignu u EU.
          Oko 2.000 migranata koji su se okupili na grčkoj strani granice, kod mesta Idomeni, nešto posle svitanja, želelo je da što pre pređe u Makedoniju, ali su propuštane samo manje grupe na svakih pola sata, što je izazvalo tenzije, prenosi AP. Situacija se kasnije smirila, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je povećano propuštanje preko granice. Procenjuje se da je do podneva granicu prešlo oko hiljadu migranata. Prema saopštenju grčke policije, oko 5.000 migranata je prošlo granicu prema Makedoniji za 24 časa - od nedelje ujutru do danas ujutru. Grčki ministar za migracionu politiku Janis Muzalas istakao je danas da će najmanje dve trećine od 15.000 do 18.000 izbeglica i ekonomskih migranata koji se nalaze "u bednim uslovima" na ostrvu Lezbos, u istočnom Egeju, biti trajektima prebačeno do kopnenog dela Grčke u narednih pet dana. Muzalas je za državnu televiziju ERT1 izjavio da su od danas za te svrhe angažovani dodatni trajekti, kao i da će neki brodovi biti korišćeni kao privremeni prijemni centri. Na krhkim plovilima sa Turske obale na Lezbos svakog dana stiže više od 1.000 migranata. Većina njih ostaje zarobljena danima na tom ostrvu čekajući identifikaciju, a nakon toga ukrcavanje na neki od pretrpanih trajekata. Grčka privremena vlada je problem migranata postavila kao svoj prioritet, značajno unapredivši napore da se izađe na kraj s njihovim velikim prilivom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ponovo sukobi makedonske policije i migranata na granici

Izvor: Blic, 07.Sep.2015

Rano jutros došlo je do sukoba između makedonske policije i izbeglica koji pokušavaju da stignu u Evropsku uniju...Oko 2.000 migranata koji su se okupili na grčkoj strani granice, kod mesta Idomeni, nešto posle svitanja, želelo je da što pre pređe u Makedoniju, ali su propuštane samo manje grupe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.