Stopa mortaliteta je više hiljada manja nego u zemljama Evropske unije

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 22:33

"Stopa mortaliteta je više hiljada manja nego u zemljama Evropske unije"

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da Srbija ima jedan od najboljih rezultata što se tiče broja umrlih od koronavirusa.

"Mi imamo u stopi mortaliteta rezultat koji je nestvarno dobar. Naša stopa mortaliteta je više hiljada posto manja od zemalja Evropske unije", rekao je Gojković za Radio televiziju Vojvodine.

Na pitanje kako to da nemamo dan bez žrtava odgovorio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo još uvek u pandemiji i da je to jedino što može u ovom trenutku da se poredi, broj umrlih.

On je naveo da je sada najvažnije da se svi građani pridržavaju tri mere.

"Da i dalje držimo fizičku distancu na otvorenom prostoru, da se ne okupljamo u velikom broju na otvorenom prostoru...Treba da nosimo maske u zatvorenom prostoru kad su to male kvadrature i da peremo ruke", naveo je.

Gojković je rekao da nije istina da je bilo kompromisa između lekara i političara, odnosno "zatvaranja očiju" struke da bi se pogurale izborne radnje u uslovima kada je virus počeo da slabi.

"Sa zdravljem nema kompromisa, mi smo od početka to govorili", kazao je dodajući da se o tome ne može ni govoriti zato što se izborni proces faktički nastavlja.

Gojković je rekao da nije tačno da se u Kliničkom centru Vojvodina sprovodi interna istraga o tome ko je dao informacije o lošem stanju u toj zdravstvenoj ustanovi novinarki portala Nova.rs Ani Lalić.

"Ko je mogao da naloži istragu? Istragu radi sud i tužilaštvo", kazao je gostujući na RTV.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.