Stojanović: Prekid dijaloga stvorio bi nepodnošljiv pritisak na Srbe

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Prekid dijaloga stvorio bi nepodnošljiv pritisak na Srbe

Predstavnici Srba na Kosovu su ocenili da odluka kosovske vlade da prekine dijalog sa Beogradom do oslobađanja Ramuša Haradinaja predstavlja pokušaj pritiska na Evropsku uniju. Ističu da je slučaj Haradinaj pravno, a ne političko pitanje.
Predstavnici Srba kažu da u potpunosti podržavaju sve stavove Saveta za nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da će apsolutno nastaviti da budu na liniji aktuelne politike Beograda.

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović ocenjuje da bi se prekidom dijaloga kosovskim Srbima nabacio teret koji ne mogu da nose i da "igraju utakmicu koju ne mogu da igraju sami". "To znači stavljanje ogromnog pritiska koji mi ne bismo mogli da podnesemo. Zato je važno da se nastavi dijalog i da se zajednički borimo za interese ovog naroda", kaže Stojanović.
Na pitanje šta misli o pozivu Saveta o zajedničkom nastupu i radu sa Vladom Srbije, Stojanović ističe da je to bila praksa do sada, a biće i ubuduće.
"Više se nikada neće desiti da stvorimo uslove u kojima će neki zlonamerni i kosovski Albanci podeliti Srbe, da imaju dve strane koje govore u ime Srba sa Kosmeta. Od pre četiri godine postoji jedan jedinstveni glas koji govori u ime Srba i tako će biti i ubuduće", poručuje Stojanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.