Stejt department se oglasio povodom Vučićeve posete

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department se oglasio povodom Vučićeve posete

Pompeo i Vučić su razgovarali o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prospreritetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji Državni sekretar SAD Majk Pompeo je tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku ohrabrio Srbiju da se fokusira na svoj strateški cilj, članstvo u EU, kao i da obnovi dijalog sa Prištinom, saopštio je Stejt department.Pročitajte još: Vučić: Nastavak dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u najboljem slučaju u decembruPompeo i Vučić su razgovarali o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prospreritetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji."Državni sekretar Pompeo je ohrabrio Srbiju da se fokusira na postizanje tog streteškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.Pompeo je ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti koji su neophodni da bi se postigao dogovor i iskoristili potencijali obe zemlje.Pompeo je istakao i dobre odnose SAD i Srbije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Nju Jork

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stejt department Beogradu i Prištini: Uzdržite se provokacija i nastavite pregovore

Izvor: RTS, 21.Avg.2019

Posle sastanka državnog sekretara SAD Majka Pompea i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Stejt department izdao je saopštenje koje prenosimo u celini. . "Državni sekretar Majkl R. Pompeo sastao se danas u Njujorku sa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.