Stefanović sa ambasadorima

Izvor: RTS, 07.Nov.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović sa ambasadorima

U stvarima koje su od nacionalnog interesa neophodno je postići široku saglasnost u parlamentu među kojima je, pored pitanja Kosova, i naš put ka EU, istakao Nebojša Stefanović u razgovoru sa ambasadorom Nemačke Hajncom Vilhelmom. Stefanović razgovarao i sa ambasadorkom Indije.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović upoznao je ambasadora Nemačke Hajnca Vilhelma sa unutrašnjom situacijom u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbiji i posebno naglasio bezbednosne aspekte.

Stefanović je, prenosi u saopštenju Kabinet predsednika skupštine, istakao i da je u stvarima koje su od nacionalnog interesa neophodno postići široku saglasnost u parlamentu među kojima je, pored pitanja Kosova, i naš put ka Evropskoj Uniji.

Govoreći o odnosima dva parlamenta Stefanović je pomenuo i kontinuitet saradnje, ali i značaj parlamentarnih kontakata sa zemljom koja je jedna od najvažnijih članica Unije i čiji će parlament imati značajnu ulogu u oceni napretka naše zemlje ka punopravnom članstvu u EU kao i kulturnu saradnju.

Predsednik Skupštine Srbije je ocenio da je moguće proširiti saradnju na parlamentarnom nivou koja bi bila zasnovana na razmeni iskustava.

Nemački ambasador u Srbiji posebnu pažnju je posvetio saradnji na nivou obuke mladih u parlamentima Nemačke i Srbije i predložio susret predsednika Stefanovića sa onima koji su do sada pohađali program u nemačkom Bundestagu.

Vilhelm je pokazao poseban interes za aktuelnu političku situaciju u Srbiji, sa posebnim naglaskom na situaciju na Kosovu i Metohiji, i složio se sa Stefanovićevim predlogom da se kultura Nemačke predstavi široj javnosti putem organizovanja raznih vrsta promocija i izložbi.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je i sa ambasadorkom Indije u Srbiji Nengčom Louvum Mukopađa i tom prilikom je istaknuto da bi u narednom periodu trebalo razvijati i unapređivati međuparlamentarne odnose.

Ambasadorka Indije se zahvalila na prijemu i uručila poziv za posetu Stefanoviću od oba doma Parlamenta Indije.

Ocenila je bilateralne odnose kao tradicionalno dobre primetivši da bi poseta predsednika Stefanovića Indiji usledila nakon primetne pauze u razmeni međuparlamentarnih poseta.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i potvrdio interes za dalji razvoj međuparlamentarnih odnosa, na osnovu razmene iskustava posebno imajući u vidu značaj odnosa sa Indijom. Takođe je rekao da postoji interes za unapređenje ekonomske saradnje i predstavio povoljnosti za ulaganje u Srbiju.

On je prihvatio poziv za posetu Indiji i zahvalio se na principijalnoj podršci Srbiji povodom pitanja Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.