Stefanović:U Srbiji 3.600 migranata, bez povećanja

Izvor: Mondo, 12.Mar.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović:U Srbiji 3.600 migranata, bez povećanja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u Srbiji trenutno ima 3.600 migranata i dodao da se taj broj ne povećava već mesecima.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Stefanović je u parlamentu kazao da migranti ne žele da ostanu u Srbiji i da im je cilj da odu u inostranstvo.

Prema njegovim rečima, predložena zakonska rešenja, između ostalih i Predlog zakona o strancima, usaglašeni su sa direktivama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropske unije.

"To je naziv pravnog akta. Nema naredbodavni ton već EU daje instrukcije o određenim zakonima. Mi to radimo kako bismo poboljšali standarde u određenim oblastima", rekao je Stefanović.

Lider Dveri Boško Obradović kaže da treba paziti da se Srbiji "migrantska kriza ne obije o glavu", navodeći da je 620.000 njih tražilo azil u Srbiji.

Kako kaže, danas u svetu sve više pobeđuju opcije koje upozoravaju na opasnost od migrantske krize.

"Ne znam sta znači direktiva izuzev naredbe centralnog komiteta iz Brisela. Smaramo da treba da se bavimo našim građanima, a da migranti nisu tema", rekao je Obradović.

Ministar mu je odgovorio da je kroz Srbiju prošlo 1,5 miliona migranata, a oko 650.000 njih je izrazilo nameru da zatraži azil, samo da bi, kako kaže, mogli da ostanu u zemlju 72 sata.

Istakao je da oni nisu ni želeli da ostanu da žive u Srbiji i da najveći broj njih nije ni sačekao okončanje procedure za dobijanje azila, ukazujući da su migranti tražili azil i u drugom zemljama, Makedoniji, Grčkoj...

"Moramo da budemo oprezni, ali ne i da imamo neosnovani strah", poručio je Stefanović.

Ministar je kazao da nadležni organi čine sve da smanji rizik po građane i zaštite sve državne granice.

U prihvatnim centrima u Srbiji 4.100 migranata

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Stefanović: U Srbiji 3.600 migranata, nema povećanja

Izvor: B92, 12.Mar.2018

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u Srbiji trenutno ima 3.600 migranata i dodao da se taj broj ne povećava već mesecima...Stefanović je u parlamentu istakao da migranti ne žele da ostanu u Srbiji i da im je cilj da odu u inostrasntvo...Prema njegovim rečima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.