Stefanović: Sve za EU kandidaturu

Izvor: B92, 14.Feb.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Sve za EU kandidaturu

Beograd -- Srbija će učiniti sve da dobije status kandidata za članstvo u EU, ali neće prekršiti Ustav i Rezoluciju 1244, kaže šef pregovaračkog tima Srbije.

"Učinićemo sve što je moguće da dođemo do statusa kandidata, ali ćemo pri tome i te kako voditi računa o nacionalnim interesima, Ustavu i Rezoluciji 1244, koju nećemo prekršiti", izjavio je Borislav Stefanović.

Upitan da prokomentariše pisanje prištinske štampe da je poseta posrednika u dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU Roberta Kupera Kosovu upriličena kako bi se izvršio pritisak na Prištinu radi postizanja dogovora o regionalnom predstavljanju, on je rekao da to ne može da komentariše, ali da Kuperu želi uspeh.

"Beograd je upoznat sa Kuperovom posetom. Želimo Kuperu da ima što uspešniju posetu sa što boljim rezultatima. Razgovori se vode u pravcu postizanja neophodnog dogovora za regionalno predstavljanje", kazao je Stefanović.

On je dodao da će se tek videti kakvi će biti rezultati i dodao da se nastavljaju konsultacije ne samo s Kuperom, već i s drugim međunarodnim činiocima.

"Ovih dana će biti dosta živo u tom smislu, imaćemo puno razgovora i poseta u cilju ostvarivanja dogovora za regionalno predstavljanje i

implementaciju postojećih dogovora, u cilju rešavanja tog teškog pitanja i poboljšanja položaja Srbije u evropskim integracijama", kazao je Stefanović.

"Nastavljamo zaista fer diplomatsku aktivnost u cilju nalaženja rešenja, što znači da bi mogli otići u Brisel vrlo brzo, ali naravno datum još nije određen", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, datum zavisi od rezultata razgovora koji se vode s predstavnicima međunarodne zajednice, a Beograd je u svakom

trenutku spreman za nastavak dijaloga.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učinićemo sve za status kandidata

Izvor: Beta, 14.Feb.2012

BEOGRAD, 14. februara 2012. (Beta) - Srbija će učiniti sve da dobije status kandidata za članstvo u EU, ali pri tome neće prekršiti Ustav i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, izjavio je u utorak šef pre.

Nastavak na Beta...

"Ako ne dobijemo status-greška EU"

Izvor: B92, 15.Feb.2012, 01:00

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić rekao je da bi Evropa napravila veliku grešku ukoliko Srbija u martu ne dobije status kandadata za članstvo u EU...Upitan šta ako Srbija opet ne dobije status kandidata, Dačić je u intervjuu za "Večernjih novosti" kazao da je očigledno da u narodu postoje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.