Stano: Novi sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine o dinaru u sredu u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 13:18

Stano: Novi sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine o dinaru u sredu u Briselu

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, na kojoj će se razgovarati o pronalaženju rešenja u vezi sa odlukom takozvane Centralne banke Kosova o upotrebi dinara, biće održana u sredu u Briselu, izjavio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano.
Stano je na brifingu za novinare u Briselu rekao da EU očekuje da obe strane pokažu fleksibilnost i spremnost da postignu kompromis.
"Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine pozvao je glavne pregovarače obe strane da nastave razgovore. Oni ce se sastati u sredu ovde u Briselu...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stano: U sredu u Briselu novi sastanak za rešenje problema dinara na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2024

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sazvao je za sredu u Briselu sastanak šefova timova Beograda i Prištine sa ciljem da se nađe "prelazno održivo rešenje za ljude pogodjene odlukom Centralne banke Kosova o plaćanju u gotovom novcu", izjavio je portparol u Evropskoj komisiji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stano: U sredu nastavak dijaloga Beograda i Prištine, očekuje se kompromis po pitanju dinara

Izvor: Danas, 13.Maj.2024

Sledeći sastanak na nivou glavnih pregovarača Beograda i Prištine biće održan u Briselu u sredu, najavio je danas portparol EU Peter Stano i dodao da očekuje od obe strane da pokažu fleksibilnost i spremnost za kompromis po pitanju dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.