Šta će biti kad Klintonova i Eštonova odu? Ništa!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šta će biti kad Klintonova i Eštonova odu? Ništa!"

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da Srbija posle posete državne sekretarke SAD i šefice diplomatije EU nije ni za korak bliža političkim i ekonomskim reformama, trajnom rešenju problema Kosova i regionalnih izazova, srećnijoj sudbini kosovskih Srba.

"Naprotiv, danas smo još udaljeniji od politike koja bi promenila Srbiju, koncepta koji bi našoj deci omogućio da budu prva generacija koja će živeti u trajnom miru, a društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se reformiše po uzorima razvijenog sveta i rešava svoje probleme na uređen način", rekao je Jovanović, a preneo LDP.

On je kazao da je poseta Hilari Klinton i Ketrin Ešton bila prilika da oni koji upravljaju Srbijom progovore o budućoj političkoj orijentaciji zemlje i čvrstim savezništvima sa EU i SAD.

Prema Jovanovićevim rečima, vlast je tu priliku ponovo propustila, zadovoljavajući se "inferiornim komentarima koji treba da uvere javnost u Srbiji u to koliko su značajni i važni".

Lider LDP-a je ocenio da su danas oni koji vode zemlju bili dužni da se brinu o budućnosti svih građana i jasnim porukama potvrde rešenost da Srbiju povedu u pravcu EU i članstva u NATO-a, i taj proces iskoriste kao šansu za trajne promene, izgradnju nezavisnih i slobodnih institucija, slobodnog tržišta i modernog društva.

"Političari imaju pravo da promene politiku, ali nemaju pravo da se, kada to učine, pretvaraju da su juče ušli u politiku i da prećutkuju odgovornost za greške koje su u prošlosti pravili", rekao je Jovanović i dodao da je sadašnjoj vlasti lični komfor

važniji od sudbine zemlje.

"Kada poseta prođe, ponašaće se kao i do danas – kombinujući zapaljivi nacionalizam i politikantsku potuljenost, ponavljajući fraze o nacionalnom jedinstvu, crvenim linijama, Srbija koja trune dezorijentisana između Brisela, Vašingtona i Moskve", rekao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.