Šta Evropska unija očekuje od nove vlasti u Crnoj Gori?

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

Šta Evropska unija očekuje od nove vlasti u Crnoj Gori?

EU očekuje saradnju s novim Parlamentom i sledećom Vladom u Crnoj Gori, radi ostvarenja brzog napretka u reformama neophodnim za pristupanje Crne Gore EU.

U Briselu ponavljaju da je EU u potpunosti posvećena nastavku procesa pristupanja Crne Gore, kao i ekonomskom oporavku nakon krize izazvane virusom kovid 19, uključujući i putem predstojećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan.

”Očekujemo formiranje nove vlade koja će nastaviti stabilan put Crne Gore ka EU. Crna Gora je značajno napredovala u procesu pristupanja EU i meseci koji su pred nama moraju biti iskorišćeni za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, naročito u oblasti vladavine prava, u kojoj je sledeća prekretnica ispunjavanje privremenih merila za poglavlja 23 i 24 posvećena vladavini prava”, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.