Izvor: B&F Online, 16.Apr.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska poljoprivreda i izazovi pridruživanja Evropskoj uniji: Evo ti ništa, i drži ga čvrsto

Ako poljoprivreda treba da postane jedan od tri stuba privrednog rasta i izvoza onda mesto ministra poljoprivrede ne može da bude moneta za bočnu partijsku trgovinu pri svakom formiranju vlade i njenoj rekonstrukciji već jedno od najmoćnijih u vladi, a dugoročna strategija poljoprivrede biblija svih parlamentarnih većina. „Dugoročnim pristupom razvoju agrara Srbija bi u mogla da dostigne 30 milijardi evra, što je ekvivalentno današnjem društvenom proizvodu. Čak i ako se odlučimo za realniju cifru, da u narednih pet godina udvostručimo sadašnju proizvodnju, reč je o izuzetno ozbiljnom zadatku, koji je od 2000. do danas najčešće bio poveravan ministru koji je [...]
The post Srpska poljoprivreda i izazovi pridruživanja Evropskoj uniji: Evo ti ništa, i drži ga čvrsto appeared first on Biznis i Finansije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B&F Online...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B&F Online. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B&F Online. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.