Srđan Srećković: Popisom čuvamo temelje

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđan Srećković: Popisom čuvamo temelje

Ministar za dijasporu i vere o Srbima u regionu, odnosima u Vladi, datumu izbora: Moramo da definišemo sopstvene interese. Nema izbora do redovnog termina.

Vrlo je važno da se Srbi u zemljama regiona odazovu popisu i da se slobodno izjasne. To je jedan od načina da neguju i baštine sopstveni nacionalni identitet.

Srđan Srećković, ministar za dijasporu i vere, tako za ”Novosti” poziva sunarodnike da učestvuju na popisima u susednim zemljama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ilić: Vreme je za dogovor sa Koštunicom

Zajednički stav Balkana oko pomoći EU

Dinkić: Izbori pošto Srbija bude kandidat za prijem u EU

- Popis je u interesu pripadnika srpskog naroda, a ni na koji način ne ugrožava bilo koga. Srbija poštuje suverenitet svih zemalja u regionu. Ali, kao matica nacionalnog korpusa, upućujemo poziv našim sunarodnicima da ostvare svoja prava. Srbi u regionu treba da znaju da smo njihova tačka oslonca i podrška.

Srećković smatra da se u rekonstruisanoj Vladi oseća veće jedinstvo. Izbore očekuje u narednoj godini, kada im je i zvanični rok. Do tada, kako dodaje, apsolutni prioritet za našu zemlju jeste kandidatura za članstvo u EU.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.