Srbija sačuvala vitalne nacionalne interese

Izvor: Akter, 23.Jul.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sačuvala vitalne nacionalne interese

Aleksandar Vučić je zveren da je namera Evropske unije da se dobar deo pitanja u dijalogu Beograda i Prištine reši pre Bečke konferencije, koja je zakazana za 27. avgust

Ovo je izjavio danas u Nišu predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Naš posao je da razgovaramo. Ti razgovori nisu laki, nekada su na ivici incidenta. Mi se borimo za svoju zemlju, oni se bore za svoj narod, bar tako govore, rekao je Vučić.

Mi smo spremni za te razgovore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << postigli smo mnoge kompromise, ali smo ipak uspeli da sačuvamo vitalne nacionalne interese, poručio je Vučić.

Vučić je potvrdio novinarima u Nišu da će se 15. septembra u Vašingtonu sastati sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom.

Vučić je rekao da su Srbija i Bosna i Hercegovina, posle posete tročlanog Predsedništva Beogradu, na dobrom putu i da je na sednici Vlade Srbije, koja je održana u 7:30 sati, odlučeno da se upute timovi u Sarajevo kako bi nastavil razgovore.

Mi ćemo da uložimo ogromne napore u očuvanjU mira i stabilnosti, rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila ekonomske reforme Srbije, napominjući da postoje problemi sa lokalnim samoupravama.

U avgustu nastavljamo razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i do kraja godine, kao što sam najavio, imaćemo povećanje plata u dobrom delu javnog sektora i penzija, rekao je on.

Vučić je rekao da će povećanje ići polako, da ne želi da pogreši sa povećanjima, da se ne bi ugrozile javne finansije, ali da ljudi osete da počinju da žive bolje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.