Srbija nije u EU, njihove odluke su njihove

Izvor: Press, 31.Avg.2017, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija nije u EU, njihove odluke su njihove"

Privremeni upravnik za Agrokor Ante Ramljak nije iznenađen odbijanjem zahteva da preduzeća tog koncerna u Srbiji, potpadnu pod nadležnost tzv. Lex Agrokora.
Foto:B92.net
Ramljak je to izjavio nakon današnjeg satanka u vladi i dodao a Srbija još nije članica EU, pa su stoga "njihove odluke, njihove odluke".
On smatra da takva odluka neć podstaći i druge zemlje da naprave isto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Sud u Beogradu, naime, odbio je zahtev privremenog upravnika Agrokora da preduzeća koja posluju u sklopu koncerna u Srbiji, pređu pod nadležnost Lex Agrokora.

Upitan šta bi to moglo da znači za poslovanje Agrokora i njegovo rekonstruriranje, s obzirom na to da bi srpski poverioci mogli biti puno oštriji od onih koji prihvataju Lex Agrokor, Ramljak je rekao da smatra da će svi poverenici, bez obzira gde se nalazila imovina Agrokora, biti namireni iz ukupne imovine koju ima Agrokor.

“Neće biti pojedinačnog namirenja", rekao je Ramljak.

A na pitanje da li je o tome bilo reči na sastanku u vladi, on kaže da nije, već se razgovaralo o temema sa povereničkim većem, koje će danas odlučivati o isplati starog duga prema dobavljačima.

Za danas je, naime, najavljena sednica Privremenog povereničkog veća, a Ramljak će se nakon sednici obratiti novinarima, preneli su hrvatski mediji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.