Srbija nije spremna da sprovede Sporazum o normalizaciji odnosa, tvrdi Kurti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2023, 18:47

Srbija nije spremna da sprovede Sporazum o normalizaciji odnosa, tvrdi Kurti

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti je izjavio da Sporazum o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda treba što pre da se primeni, ali da Srbija nije spremna na tako nešto. Dve strane su se oko Sporazuma, na osnovu evropskog predloga, usaglasile krajem februara, dok je sredinom marta usvojen Aneks za njegovu sprovedbu. "Sporazum od 27. februara, koji je predlog Evropske unije na inicijativu Francuske i Nemačke, a potom i implementacioni Aneks, mora da se primeni u potpunosti i...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Srbija nije spremna da primeni Sporazum o normalizaciji odnosa

Izvor: Danas, 25.Apr.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da Sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom treba što pre i u potpunosti da se primeni, ali i ocenio da Beograd nije spreman da to učini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.