Srbija na putu za EU, Rusija to razume

Izvor: Beta, 16.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na putu za EU, Rusija to razume

BEOGRAD, 16. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak u Beogradu, na konferenciji za novinare s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da se Srbija "nalazi na putu za EU" i da od tog puta neće odustati.

Vučić je u Palati Srbija rekao da je Srbija zahvalna Rusiji što ima razumevanja za takav put Srbije i što poštuje njen teritorijalni integritet.

Po >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << njegovim rečima, Srbija je takodje pokazala da je prijatelj Rusije i kada to nije lako, te da Moskvi nije uvela sankcije kada je to učinila EU.

"To (uvodjenje sankcija Rusiji) može da učini neka druga vlada, ova Vlada Srbije to neće učiniti", rekao je srpski premijer.

Vučić je napomenuo i da će 2015. godine Srbija predsedavati OEBS-om, te da joj je važno da tada pokaže da je u stanju da deluje "u cilju rešavanja problema u svetu".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija na putu za EU. Rusija to razume

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2014

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, na konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao da se Srbija "nalazi na putu za EU" i da od tog puta neće odustati. ..Putin ima razumevanja za naš put..gde god da nas on (zaista) vodi.. ..Vučić je u Palati Srbija kazao da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.