Srbija je velika evropska država! Makron ipak smatra da za nas (još uvek) nema mesta u EU! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija je velika evropska država!" Makron ipak smatra da za nas (još uvek) nema mesta u EU! (VIDEO)

Srbija je velika evropska država i nacija, poručio je danas francuski predsednik Emanuel Makron i istakao da EU mora da se reformiše da bi bila spremna da primi Srbiju.

On je poručio da Srbija treba da drži do svoje suverenosti, te istakao da i on drži do suverenosti onih koje poštuje.

Naveo je da je Srbija deo procesa pridruživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU, da te da EU mora da donese neke odluke kako bi bolje funkcionisala.

- Ali paralelno sa reformama koje Srbija treba da sprovede, EU mora da se reformiše kako bi bila spremna da primi Srbiju - poručio je Makron.

Istakao je da je Srbija velika evropska država i nacija:

- Ja to kažem ovde, veoma jako, u trenutku kada neki bilo gde na svetu mogu da imaju utisak da bi ovaj regoin u narednih deset godina trebalo da bude mesto gde će se prepirati uticaji ovih i onih - rekao je Makron na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKRON SE PREDOMISLIO? "Srbija ima mesto u Evropi, ALI..." (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019

Srbija ima svoje mesto u Evropi, a tačan datum kada će postati članica EU je manje važno, poručio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron...Predsednik Francuske je tako odgovorio na pitanje novinara RTS-a šta konkretno znači za Srbiju to što je ranije danas rekao da nema proširenja EU dok...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.