Srbija i ove godine u Evropskoj nedelji programiranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i ove godine u Evropskoj nedelji programiranja

Srbija će i ove godine aktivno učestvovati u inicijativi "Evropska nedelja programiranja" (EU Code Week) koja se ove godine obeležava od 6. do 21. oktobra, pridružujući se tako evropskoj digitalnoj zajednici.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas sve obrazovne institucije, kao i kompanije i organizacije usmerene na nove tehnologije, da se priključe Evropskoj nedelji programiranja koja se ove godine obeležava pod sloganom "Oživljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ideja".

"Cilj ove akcije jeste da se programiranje i digitalna pismenost približe što većem broju učesnika na zabavan i angažovan način i da se podstakne razvoj digitalnih veština, pre svega kod mladih", podsetila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje svake godine podržava Evropsku nedelju programiranja, ovim povodom organizovaće program vršnjačke edukacije iz programiranja u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

Matić je pozvala sve zainteresovane da prirede događaje koji će inspirisati i motivisati decu i mlade, ali i sve ostale građane, da otkriju svet koda i mogućnosti koje programiranje pruža u svim profesionalnim, ali i životnim oblastima.

Evropska nedelja programiranja pokrenuta je 2013. godine, na inicijativu mladih savetnika Digitalne agende EU.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Republika Srbija aktivno učestvuje u ovoj inicijativi, pridružujući se evropskoj digitalnoj zajednici, visoko je rangirana na listi zemalja učesnica prema broju i kvalitetu organizovanih događaja, a prošle godine je bila na sedmom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počinje nedelja programiranja

Izvor: Danas, 05.Okt.2018

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozvala je sve obrazovne institucije, kao i kompanije i organizacije usmerene na nove tehnologije, da se priključe Evropskoj nedelji programiranja (EU Code Week), koja se obeležava od 6. do 21. oktobra pod sloganom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.