Srbija i Mađarska u potrazi za zaobilaznim putem do Družbe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2022, 18:16

Srbija i Mađarska u potrazi za zaobilaznim putem do 'Družbe'

Dva meseca uoči zavrtanja slavine na rusku naftu u Hrvatskoj preko koje Srbija uvozi taj energent, Beograd i Budimpešta su dogovorili izgradnju novog naftovoda. To bi Srbiji omogućilo da se priključi na ruski naftovod "Družba" (Prijateljstvo) i tako zaobiđe hrvatski JANAF. Odluka Hrvatske da zabrani transport ruske nafte do Srbije u skladu je sa osmim paketom sankcija Evropske unije (EU) prema Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu. Od ukupne količine uvezene nafte u Srbiji, iz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

„Družba“ sa Mađarskom i kraj „družbe“ sa Hrvatskom: Srbija u potrazi za zaobilaznim putem priključenja na naftovod

Izvor: Danas, 13.Okt.2022

Dva meseca uoči zavrtanja slavine na rusku naftu u Hrvatskoj preko koje Srbija uvozi taj energent, Beograd i Budimpešta su dogovorili izgradnju novog naftovoda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.