Sporazum o Bregzitu u junu ponovo pred britanskim parlamentom

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o Bregzitu u junu ponovo pred britanskim parlamentom

Britanska premijerka Tereza Mej će u junu ponovo pokušati da dobije podršku parlamenta za sporazum s Briselom o uređenom istupanju iz EU, saopšteno je iz njenog kabineta.

Saopšteno je da Mej namerava da sporazum iznese pred poslanike u prvoj nedelji juna.

Parlament je već tri puta odbacio predloženi tekst.

Portparol Tereze Mej Džejms Slek rekao je da je "imperativ" da parlament odobri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sporazum pre početka letnje pauze u drugoj polovini jula.

Nije jasno kako vlada planira da ubedi većinu poslanika da podrže sporazum.

Razgovori s opozicionim laburistima o eventualnom kompromisu do sada nisu pokazali znake napretka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sporazum o Brexitu u junu ponovo pred britanskim parlamentom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2019

Britanska premijerka Tereza Mej će u junu ponovo pokušati da dobije podršku parlamenta za sporazum s Briselom o uredjenom istupanju iz EU, saopšteno je iz njenog kabineta. Saopšteno je da Mej namerava da sporazum iznese pred poslanike u prvoj nedelji juna. Parlament je već tri puta odbacio predloženi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.