Špindeleger želi Srbiju u EU

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špindeleger želi Srbiju u EU

Beč -- Austrijski vicekancelar i šef diplomatije Mihael Špindeleger bi želeo da Srbija još ove jeseni zvanično dobije status kandidata za prijem u EU.

"Da je sve u našim rukama odgovor bi bio 'da'. Za to je potreban dogovor svih 27 država članica EU", objasnio je on u izjavi bečkom dnevniku "Kurir".

Špindeleger, koji se zalaže za približavanje svih zemalja Balkana EU, posle posete nemačke kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Angele Merkel Srbiji, želi da smiri strasti, iako i on ima jasan stav.

"Napredak Srbije na putu u EU nije odvojen od pojašnjavanja odnosa Beograda prema Kosovu. U EU moramo slediti jasnu liniju i naša očekivanja prema Beogradu i Prištini jasno formulisati", kritikovao je dosadašnje delovanje EU.

Šef austrijske diplomatije je istakao i da "niko od Srbije ne zahteva da sutra prizna Kosovo kao nezavisnu državu". "Međutim, mi želimo objektivnost i postepenu normalizaciju odnosa", rekao je on.

Špindeleger je pozvao Beograd i Prištinu da se 2. septembra ponovo vrate za pregovarački sto u Briselu, i obnove dijalog.

Odlučujuće promene dve strane moraju samostalno da pokrenu, ocenio je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Špindeleger podržava Srbiju na putu u EU

Izvor: S media, 29.Avg.2011

Mihael Špindeleger bi želeo da Srbija još ove jeseni zvanično dobije status kandidata za prijem u EU. Da je sve u našim rukama odgovor bi bio ''da'', izjavio austrijski vicekancelar. ..Austrijski vicekancelar i šef diplomatije Mihael Špindeleger bi želeo da Srbija još ove jeseni zvanično dobije...

Nastavak na S media...

Špindeleger podržava Srbiju na putu u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2011

BEČ -..Austrijski vicekancelar i šef diplomatije Mihael Špindeleger bi želeo da Srbija još ove jeseni zvanično dobije status kandidata za prijem u EU..."Da je sve u našim rukama odgovor bi bio 'da'. Za to je potreban dogovor svih 27 država članica EU", objasnio je on u izjavi bečkom dnevniku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Austrija za Srbiju u EU

Izvor: Beta, 29.Avg.2011

BEČ, 29. avgusta 2011. (Beta) - Austrija je za to da se Srbiji već na jesen dodeli status kandidata za ulazak u Evropsku uniju (EU), ali istovremeno i za to da EU "jasno formuliše šta očekuje od Beograda i od Prištine"...Austrijski vicekancelar i ministar inostranih poslova Mihael Špindeleger...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.